Schimbare fermoar – cum se face?

Schimbarea unui fermoar poate părea o sarcină complicată, dar cu puțină atenție și răbdare, poți repara sau înlocui un fermoar pe haina ta. Iată un ghid pas cu pas pentru schimbarea unui fermoar: Daca nu reusesti te asteptam la RETUSESCU

Materiale necesare:

  1. Fermoar nou, potrivit mărimii și culorii.
  2. Foarfece.
  3. Cusător, ață și ac.
  4. Spălătorie dacă haina necesită curățare înainte de înlocuirea fermoarului.

Pasul 1:

Asigură-te că ai un fermoar potrivit pentru înlocuire. Măsoară fermoarul vechi pentru a determina lungimea corectă. De asemenea, asigură-te că fermoarul nou are aceeași dimensiune de dinți (înterlock) ca și cel vechi.

Pasul 2:

Decide dacă vei înlocui tot fermoarul sau doar cursorul (glisiera). În multe cazuri, problema este doar la cursor, iar înlocuirea lui poate rezolva problema.

Pasul 3:

Dacă înlocuiești tot fermoarul, deschide cusăturile care leagă vechiul fermoar de țesătură. Fă acest lucru cu foarfecele și asigură-te că nu tai țesătura sau cusăturile în afara zonelor necesare.

Pasul 4:

Îndepărtează vechiul fermoar. Uneori, este necesar să tai fermoarul vechi pentru a-l scoate.

Pasul 5:

Înșirează fermoarul nou prin spațiul de unde ai îndepărtat fermoarul vechi. Asigură-te că capătul fermoarului nou se află în partea de jos.

Pasul 6:

Fixează fermoarul nou în poziție cu ace de siguranță sau cu niște cusături temporare pentru a-l ține în loc înainte de cusutul final.

Pasul 7:

Începe cusutul fermoarului în locurile vechiilor cusături. Folosește cusătorul și ața potrivită. Cusăturile trebuie să fie solide și să țină bine fermoarul în loc.

Pasul 8:

Dacă schimbi doar cursorul, atasează noul cursor la fermoarul existent, de obicei, prin îndesarea sau înșurubarea cursorului pe fermoar. Asigură-te că este bine fixat.

Pasul 9:

Verifică funcționarea noului fermoar. Trage-l în sus și în jos pentru a te asigura că glisează ușor și se închide corect.

Pasul 10:

Dacă este necesar, tăiați excesul de fermoar pentru a se potrivi lungimii dorite, asigurându-vă că aveți suficient spațiu pentru cusut.

Pasul 11:

Dacă haina necesită curățare, du-o la spălătorie înainte de a schimba fermoarul, deoarece cusăturile pot deveni fragile în timpul procesului de spălare.

Cu atenție și îndemânare, poți schimba un fermoar cu succes. Dacă nu te simți încrezător în abilitățile tale de cusut, poți apela la serviciile unui croitor profesionist pentru a face schimbarea pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *