ÎNGRIJIȚI-VĂ HAINELE

SĂ AVEȚI GRIJĂ DE ARTICOLELE DVS. ÎNSEAMNĂ SĂ AVEȚI GRIJĂ DE MEDIUL ÎNCONJURĂTOR ȘI ESTE CEA MAI BUNĂ METODĂ DE A LE PRELUNGI DURATA DE VIAȚĂ. CU ACEST GHID PENTRU ÎNGRIJIREA HAINELOR, DORIM SĂ VĂ AJUTĂM SĂ PRELUNGIȚI DURATA DE VIAȚĂ A ARTICOLELOR DVS. ȘI SĂ REDUCEȚI IMPACTUL ASUPRA MEDIULUI AL PROCESELOR DE ÎNGRIJIRE. CU ACESTA, VEȚI PUTEA SĂ DIMINUAȚI GRADUL DE UZURĂ AL HAINELOR ȘI SĂ REDUCEȚI CANTITATEA DE APĂ ȘI ENERGIE PE CARE O CONSUMAȚI CÂND VĂ SPĂLAȚI, USCAȚI ȘI ÎNGRIJIȚI HAINELE.

UMPLEȚI MAȘINA DE SPĂLAT ȘI ALEGEȚI PROGRAME DE STOARCERE LENTE

Fiecare ciclu de spălare consumă apă și energie. Spălarea la temperaturi joase este mai delicată cu articolele, nu le face să intre la apă, le ajută să își mențină culorile și consumă mai puțină energie.

USCAȚI RUFELE PE SÂRMĂ

Uscătorul de rufe consumă multă energie. Uscarea rufelor pe sârmă, nu în uscător, vă ajută să aveți grijă de hainele dvs., deoarece reduce uzura țesăturilor, diminuează șifonarea, nu face hainele să intre la apă, previne scămoșarea și, pe deasupra, nu consumă energie.

AERISIȚI-VĂ HAINELE

Întindeți-vă hainele în aer liber pentru a le aerisi. Spălarea hainelor este un proces care uzează încetul cu încetul țesăturile, consumând în același timp apă și energie. Uneori este suficient doar să vă aerisiți articolele de îmbrăcăminte sau să le periați ca să le faceți ca noi.

ÎNTOARCEȚI ARTICOLELE PE DOS

Pentru a reduce uzura suferită de articolele de îmbrăcăminte în timpul procesului de spălare, le puteți întoarce pe dos. Acest lucru va ajuta la menținerea culorilor și la protejarea țesăturilor, menținând astfel calitatea inițială a articolului de îmbrăcăminte.

PROTEJAȚI TRICOTAJELE

Articolele din tricot au elasticitate și își pot pierde forma inițială când le întindeți la uscat. Pentru a preveni deformarea, uscați-le pe o suprafață plană și păstrați-le împăturite în garderobă. În plus, pentru a-și menține elasticitatea inițială, spălați-le de mână sau cu programe pentru haine delicate.

SCĂMOȘAREA

Scămoșarea este formarea de biluțe pe suprafața fibrelor cum sunt cele din lână sau bumbac. Acestea apar ușor, dar nu reprezintă un motiv de a renunța la un articol. Puteți reduce formarea acestora întorcând hainele pe dos înainte de a le spăla sau, odată formate, le puteți îndepărta folosind un aparat de curățat scame electric.

CURĂȚAȚI-VĂ PANTOFII

Dacă vă creați un obicei din a vă curăța în mod regulat pantofii sport, veți face ca aceștia să dureze mai mult și veți evita generarea de deșeuri cu impact asupra mediului înconjurător. Îi puteți curăța manual, cu apă și săpun, folosind o periuță în cazul petelor dificile.

SPĂLAREA PROFESIONALĂ

Dacă articolele dvs. de îmbrăcăminte necesită spălare profesională, încercați să găsiți curățătorii cu sisteme de curățare umedă pentru articolele care permit acest lucru sau sisteme de curățare chimică ce utilizează tehnologii mai respectuoase cu mediul

PIELE ȘI ACCESORII

Pielea este rezistentă, dar delicată. Evitați umiditatea, căldura, substanțele chimice sau ploaia, deoarece o pot deteriora. Pentru a îndepărta petele ușoare, utilizați o cârpă umedă, iar pentru petele mai dificile, duceți articolele la o curățătorie. Dacă se udă, lăsați-o să se usuce la aer. Restul accesoriilor trebuie curățate în mod regulat cu o cârpă din bumbac sau o perie moale și utilizând produse de curățare respectuoase cu mediul înconjurător.

FACEȚI REPARAȚII

Pentru a prelungi durata de viață a hainelor dvs., puteți alege să efectuați mici reparații acasă, cum ar fi să coaseți nasturi, să reparați cusături sau mici găuri. Dacă nu puteți face aceste lucruri, apelați la un profesionist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *